Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana

de Brindusa in Pui, 10 Noi 2010 | 5557 vizualizari

 

Daca ar fi sa fac o clasificare a legumelor care imi plac, ciupercile ar fi sigur pe podium. Cel mai mult imi plac cele salbatice. Nu stiu sa le culeg si mi-e destul de teama sa le mananc (sa nu fie vreuna otravitoare din intamplare), dar nu rezist tentatiei.
In toamna asta am avut norocul sa intalnesc pe cineva care mi-a adus multe ciuperci salbatice. Pe unele le-am oparit si le-am pus in congelator. Pe altele le-am gatit dupa cum urmeaza:

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati de piept de pui, fiecare taiata in 3
  • 1 kg de ciuperci
  • 1 capatana de usturoi, zdrobit
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • sare, piper dupa gust
  • optional: ierburi provensale
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana:

 Pregateste ciupercile:dupa ce le speli si le tai la dimensiunea dorita, oparestele 5 minute in apa care fierbe. Scurge-le.
Intr-o tigaie mare (sau cratita) incalzeste uleiul. Pune bucatile de pui si lasa 3-4 minute la foc mediu sa capete culoare, Intoarce-le si pe partea cealalta.
Adauga usturoiul si amesteca . Lasa 1 minut.
Pune putina apa, pune capacul, da focul mic si lasa carnea sa se brezeze .
Cand e aproape facuta adauga ciupercile si ierburile. Lasa pana ce carnea e facuta. Daca mai trebuie, mai aduga cate putina apa.
In final pune smantana si da cateva clocote ca sa se lege sosul. 
Potriveste de sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

divainbucatarie 1

10.11.2010, 19:20

BUN!!!

Laly 1

10.11.2010, 20:21

Si mie imi plac ciupercile

Sylvia 1

11.11.2010, 11:50

Excelent arata, sunt preferatele mele. Eu cumpar de aii congelate si tare ma bucur ca le am mereu la indemana

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla